Naar fotopagina 'Koppen'


Agenda
Over De Gebroken Spiegel
Over Jeugdtheater Scherven
Palmares
Contact
Over De Gebroken Spiegel

Klik om te vergroten Toneelverening De Gebroken Spiegel ambieert kwaliteitsvol amateurtheater en streeft in haar programmering een gezonde mix van genres na.
Bestuur
Jef Depaepe Voorzitter
Jef Biesbrouck Ondervoorzitter
Stoffel Van Boeckxsel Penningmeester
Hugo Lefebvre Archivaris
Filip Deprez Webmaster
Hanne Dierick Bestuurslid
Christophe Van Asten Bestuurslid
Griet Van Nieuwenhove Bestuurslid
Wannes Buyck Bestuurslid
Repetities
De Gebroken Spiegel (DGS) repeteert in OC De Wervel te Bellegem. DGS-repetities gaan in de regel tijdens de week door – bij uitzondering op zaterdag of zondag. Een repetitie duurt typisch van 19u30 tot 22u. Bij elke productie zijn er ongeveer 30 repetities, gespreid over een periode van twee tot drie maanden, waarbij er wekelijks drie maal gerepeteerd wordt.

Bij een april-productie lopen de repetities van half januari tot midden april. Bij een decemberproductie van begin september tot begin december.
Cast
Het aantal toneel- en figuratierollen per DGS-productie varieert sterk, met een gemiddelde van 12, gemeten over de periode 2004-2024 (bij die berekening werden coproducties met Jeugdtheater Scherven buiten beschouwing gelaten).

Ter vergelijking: bij Jeugdtheater Scherven zijn er per productie gemiddeld 37 rollen.

Terugkijkend op twintig jaar DGS-toneel, enkele voorbeelden, gaande van kleine tot grote bezetting: Mallemolen – 4 rollen, Thuis – 5, Wouter – 6, Twee leugens, één waarheid – 7, De Klusjesman – 8, De feeks temmen – 9, Bal van de Pompiers – 10, ’t Bolleke – 11, Het dagboek van Anne Frank – 12, Lente – 13, Brassed Off! – 14, Citytrip – 15, De ingebeelde zieke – 16, De zaak Liedekerke – 25, Romeo en Juliet – 26 rollen.
Instroom
Bij het inzetten of aantrekken van jong talent rekruteert De Gebroken Spiegel bij voorkeur uit een pool van ervaren en gedreven acteurs/actrices (21+) die bij zustervereniging Jeugdtheater Scherven actief waren, of nog zijn.

Het aantal toneelrollen bij producties van De Gebroken Spiegel dat door (ex-)leden van Jeugdtheater Scherven ingevuld werd is door de jaren heen continu gestegen:

  • Periode 1995-2000: 5% van de toneelrollen werd door (ex-)leden van Jeugdtheater Scherven ingevuld
  • Periode 2003-2008: 25% van de toneelrollen werd door (ex-)leden van Jeugdtheater Scherven ingevuld
  • Periode 2009-2014: 32% van de toneelrollen werd door (ex-)leden van Jeugdtheater Scherven ingevuld
  • Periode 2019-2024: 59% van de toneelrollen werd door (ex-)leden van Jeugdtheater Scherven ingevuld
Statuut
De Gebroken Spiegel is een feitelijke vereniging die gesubsidieerd wordt door de Stad Kortrijk. De Gebroken Spiegel is aangesloten bij OpenDoek vzw.
Verzekering
De personen die een OpenDoek-lidkaart ontvangen hebben zijn verzekerd via OpenDoek (meer info op www.opendoek-vzw.be onder de rubriek OndersteuningEnInfo - verzekering). De geldigheidsperiode is vermeld op de lidkaart. Wie geen lidkaart ontving en meent een te moeten ontvangen, neemt contact op met het bestuur.

De Gebroken Spiegel en Scherven - Bellegem