Naar fotopagina 'Koppen'


Agenda
Over De Gebroken Spiegel
Over Jeugdtheater Scherven
Palmares
Contact
Info

Klik om te vergroten Back 2 Basics
Oktober 2019


Vooruit. Haast je. Het moet. Nu. Sneller. Beter. Mooier. Maar vanavond niet, schat. Nee. Vanavond niet.

Vanavond keren we terug. Terug naar de basis. De essentie. Alle ballast gaat overboord. We ademen. Kijken. Eten. Drinken. Praten. Maar niet te veel. Vooral niet te veel.

Meer info

Klik om te vergroten EEN UURTJE RUST
April 2019

Op een rommelmarkt ontdekt gepassioneerd jazzfan Michel een uitzonderlijke fonoplaat. Uiteraard zou hij niets liever willen dan dit juweeltje thuis in alle rust te beluisteren, maar het is net alsof de hele wereld zich plots tegen hem keert: zijn vrouw, zijn zoon, zijn moeder, zijn vriendin, zijn beste vriend, zijn buurman en zijn (Poolse?) loodgieter...

Om in deze chaos een uurtje rust én luistergenot te vinden, heiligt het doel de middelen, vindt Michel. En toch moet hij al zijn energie aanwenden, opdat deze zonnige morgen geen nachtmerrie wordt...

De Gebroken Spiegel brengt deze boulevardkomedie van Florian Zeller (vertaling Jef Depaepe) in een regie van Bart Opsomer.


Meer info
Dank aan de hoofdsponsors van 'Een Uurtje Rust':

- Claude Meerschaert - schildersbedrijf
- Immo Devriese
- W-Cleaning, en Blomme Cleaning -- Go4Clean -- B-Clean
- KBC Bankkantoor Bellegem en Verzekeringskantoor VandemeulebroeckeKlik om te vergroten 25 JAAR JEUGDTHEATER SCHERVEN
Februari 2019

Scherven viert haar 25-jarig bestaan en dat is best iets om trots op te zijn. We willen dit dan ook uitbundig vieren met gepaste activiteiten.

Op vrijdagavond 22 februari heffen we het glas met enkel de vereniging en houden we traditioneel onze receptie waarbij ook de leden uitgenodigd worden.

Op zaterdag 23 februari vieren we met z’n allen feest en met z’n allen dan bedoelen we vrienden, familie, kennissen, leerkrachten,… Echt iedereen dus!

Een niet te missen evenement dus. Vertel het zeker verder aan vrienden en familie. Op zaterdag 23 februari is iedereen welkom en de toegang is gratis. Men zal het geweten hebben dat Scherven haar 25-jarig bestaan viert.

Om 24u gaat onze ‘huis-DJ’ van start om er zo nog een geweldig dansfeestje van te maken.

Een niet te missen evenement dus. Vertel het zeker verder aan vrienden en familie. Op zaterdag 23 februari is iedereen welkom en de toegang is gratis. Men zal het geweten hebben dat Scherven haar 25-jarig bestaan viert.

Was je aanwezig op zaterdag 23 februari en ben je benieuwd naar foto's van het gebeuren (grime, workshops, culinaire verwennerij, optredens, springkasteel, ...), neem dan contact op met het bestuur van Jeugdtheater Scherven om een link naar foto's te bekomen.


Meer info


Klik om te vergroten Belle en het Beest
September/oktober 2018


Fotopagina

Jeugdtheater Scherven mag in het komende seizoen 25 kaarsjes uitblazen. Hoog tijd om er een jubileumjaar van te maken en de spreekwoordelijke confetti boven te halen. Het feestseizoen wordt geopend met de klassieker Belle en het Beest.

De prins wil een oude schrikaanjagende heks geen onderdak bieden, zelfs niet voor één nacht. Als de heks in een beeldschone fee verandert, denkt ze dat de prins meteen voor haar schoonheid zal vallen. Maar zo gaat het niet; de prins vertrouwt het zaakje niet en houdt voet bij stuk. Daarop verandert de heks de prins in een beest en geeft hem de aartsmoeilijke opdracht: “Als hij die hier leeft, iemand kan liefhebben en ook haar liefde kan winnen voordat het laatste bloemblaadje van de roos is gevallen, zal de vloek worden verbroken.”

Het leven van Belle is helemaal niet dat van een prinses. Hoe Belle in het leven van de beestachtige prins terecht komt en hoe het verhaal verder gaat, is te zien op de planken van De Wervel eind september-begin oktober.

Kom genieten van dit familiespektakel met meer dan 30 jonge toneelmakers.

Meer info

Klik om te vergroten BAL VAN DE POMPIERS
naar Biedermann und die Brandstifter

April 2018

Een stad wordt geteisterd door een serie aangestoken branden.
Meneer Biedermans, een wel gerespecteerd zaken- en burgerman, heeft zo zijn mening over de brandstichters, “Ze moesten ze ophangen!”.
Maar als op een dag een leurder aan zijn voordeur staat, laat hij hem bibberend binnen, uit angst dat men hem zal verwijten geen goed mens te zijn.
Korte tijd later gaat zijn hele huis in vlammen op.

Deze komische parabel van meer dan 50 jaar oud is verrassend actueel. Angst voor het en de onbekende is dan ook van alle tijden.

Meer infoKlik om te vergroten Be our guest
#Disney dubbel#
Oktober 2017

Wat als...Jeugdtheater Scherven en Mainstream Music Band de handen in elkaar slaan? Dan krijgt u ongetwijfeld een zeer fijne avond voorgeschoteld! Komt u in de eerste plaats voor theater, doorspekt met zang en dans? Bestel dan snel uw tickets voor 13 of 14 oktober. De prachtige muzikale omkadering door Mainstream Music Band krijgt u er gratis bij! Naar goede gewoonte wordt ons publiek ook culinair verwend.

Wenst u vooral de band aan het werk te zien, maar mag er ook een vleugje theater bij? Dan moet u nog even geduld oefenen. Op 24 en 25 november zijn wij bij hen te gast in het OC in Aalbeke.

Uiteraard houdt niemand u tegen om voor beide voorstellingen een ticket te kopen. Want zeg nu zelf, wie krijgt ooit genoeg van die heerlijke Disney verhalen? Wij alvast niet..

Meer info

Klik om te vergroten GOUDEN MEEUW FESTIVAL
April 2017

Op 30 april werden de "Gouden Meeuwen" 2016-2017 bekendgemaakt.

De Gebroken Spiegel trad aan met De Klusjesman in een regie van Bart Opsomer. De Gebroken Spiegel ontving een Gouden Meeuw voor de volledige productie, en Hanne Dierick en Jef Depaepe ontvingen een Gouden Meeuw voor de vertolkingen van Julia en van Jean-Pierre Degroote.

Jeugdtheater Scherven trad aan met Armandus de Zoveelste in een regie van Hilde Vanderstraeten. Jeugdtheater Scherven ontving een Gouden Meeuw voor de volledige productie en Alieke Vroman een Gouden Meeuw voor haar vertolkingen van Koningin Mariola, Fee en Koningin van Heureutië.Bovendien was er een nominatie voor volgende spelers: Marta Clarysse (Selalie/Solalie), Isa Versavel (Hermiet & heks) en Emma-Marie Decock (Puur Toeval).

De Gebroken Spiegel en Jeugdtheater Scherven traden coproductiegewijs aan met Romeo en Juliet, in een regie van Jef Depaepe. Vijf spelers van deze coproductie kregen een nominatie: Marta Clarysse voor haar vertolking van Juliet, Martine Degraeve voor haar vertolking van Lady Montague, Wouter Leplae voor zijn vertolkingen van Tybalt en Paris, Griet Van Nieuwenhove voor haar vertolking van de voedster, en Hugo Lefebvre voor zijn vertolking van vader Lorenzo.
Klik om te vergroten ROMEO EN JULIET
April 2017

Op een gemaskerd bal worden de jonge Romeo en Julia op slag verliefd. Maar hun families zullen een huwelijk nooit toestaan…Hartstocht gedwarsboomd door haat. Jeugdige onschuld, onbezonnenheid en opstandigheid tegen de oudere generatie. Liefde die weigert zich neer te leggen bij onoverbrugbare verschillen in cultuur en afkomst. Ook al ligt het noodlot op de loer. Maar welk verliefd hart wil daar ooit van weten?

Meer info

Klik om te vergroten ARMANDUS DE ZOVEELSTE
Oktober 2016

Koning Armandus de Zoveelste heeft geen zin meer in regeren. Zijn vrouw is op onverklaarbare wijze in een eeuwige slaap gesukkeld, en hij zal er alles aan doen om haar daar uit te bevrijden.
Prins Eduardus de Zoveelste wil geen koning worden, of toch niet in een land waar koningen niets te zeggen hebben. Hij wil nadenken en beslissen, niet jaknikken en uitvoeren.
Prinses Bellatrix de Zoveelste wil dan weer wel, maar ja, zij is een meisje, en meer kattig dan schattig. Samen ondernemen ze een tocht om de koningin te redden. Die tocht is een sprookje met prinsen, prinsessen, kabouters, een elfenkoningin, een zwarte ridder, een tovenaar, een te goede heks, een draak en een…

Een klassiek sprookje maar dan eentje waarin een loopje wordt genomen met sprookjes. Dit wil je ongetwijfeld gezien hebben, geloof ons maar op ons woord!

Meer info

Klik om te vergroten DE KLUSJESMAN
boulevardkomedie

April 2016

Een zakenman zonder scrupules heeft twintig jaar geleden zijn vrouw in armoe achtergelaten om er met een andere vrouw van door te gaan. Maar ze is niet bij de pakken blijven zitten en heeft in de voorbije jaren een uitgeverij opgericht, die nu heel veel wind in de zeilen heeft, en haar toelaat, een meer dan comfortabel leven te leiden.
Op een dag krijgt ze het bezoek van haar ex, die nu zelf aan de grond zit, en bij haar komt solliciteren. Zij besluit hem een kans te geven… maar dan als klusjesman.

“De klusjesman” trok bij de creatie in 2010 wekenlang bomvolle zalen in het Théâtre du Palais-Royal in Parijs. DE GEBROKEN SPIEGEL brengt de CREATIE VOOR VLAANDEREN.Meer info

Klik om te vergroten AAN TAFEL
#VIP arrangement met Scherven#

Oktober 2015

Nog een laatste blik in de spiegel, toch nog vlug van outfit wisselen, snel nog wat parfum,…

Wij zijn alvast helemaal uitgedost voor onze gala-avond met Scherven. Het wordt niet zomaar een avondje uit. Wij laten u genieten van theater gecombineerd met lekkere spijs en drank. Kortom, het wordt een gezellige boel aan tafel.

U wenst samen te zitten met kennissen, vrienden ... of u wenst eerder samen te zitten met onbekende sympathisanten? Gelieve dit te vermelden bij uw reservatie. U komt toch ook?

Meer info

Klik om te vergroten CITYTRIP
April 2015

Boston, Berlijn, Budapest, Bangkok …. laat ze gerust even links liggen. Onze CITYTRIP heeft je zoveel meer te bieden!

Tegelijk lokaal en worldwide, poëtisch en humoristisch, toegankelijk en complex, verward en hoopvol, babelbijbels en heidenketters, verankerd en ontworteld…

We mixen voor u 9/11, L&H, een appel en een ei, de marathon van New York, de magie van het Verre Oosten, een eeuwenoude westhoekse meidoornhaag en het carnaval van Rio tot een kolkende cocktail.

Citytrip van Filip Vanluchene werd in 2008 bekroond met de prestigieuze Taalunie Toneelschrijfprijs. De Gebroken Spiegel gaat, in een regie van Bernard Decock, gretig de uitdaging aan om deze parel ook in eigen regio te laten glinsteren.

Meer info

Klik om te vergroten PETER PAN... de jongen die niet volwassen wil worden.
Oktober 2014Al kort na zijn geboorte beseft Peter Pan dat ‘volwassenheid’ niets voor hem is. Peter wil maar één ding: plezier maken! Hij vindt de perfecte locatie en enkele andere jongens, die wel wat leiderschap kunnen gebruiken. Het enige wat nu nog ontbreekt, is spanning en avontuur. Maar wat had je gedacht? Ook daar hoeft Peter niet lang op te wachten.

Meer info

Klik om te vergroten THEATRE MAKEOVER
Enkele markante theatertransformaties

Aangepaste grime, haartooi, kledij: ze zijn essentieel bij theater, en a fortiori bij jeugdtheater. Als ode aan onze getalenteerde medewerkers achter de schermen maakten we een kleine selectie van markante makeovers van de voorbije tien jaar.

Fotopagina

Klik om te vergroten HET BOLLEKEN
April 2014

Mijnheer Vital is rechtenstudent op het moment dat zijn oom overlijdt. Een "bolleke" in de keel, veroorzaakt door overmatig drankgebruik, is hem fataal geworden. Nonkelke, een levensgenieter met oog voor vrouwelijk schoon, laat mijnheer Vital landerijen, diensbodes en een kasteel na.

Het beheer van de nieuwe rijkdom vraagt nogal wat tijd, en daarom stopt de rechtenstudent voorlopig zijn studies. Voorlopig? Da's alvast de intentie...

Meer info

Klik om te vergroten WERVELENDE SPIEGELSCHERVEN
Oktober 2013

In oktober 2013 verzorgde Jeugdtheater Scherven WERVELENDE SPIEGELSCHERVEN, een ijzingwekkende theaterwandeling met macabere spijs en drank.

Meer info

Klik om te vergroten MIDZOMERNACHTSDROOM
April 2013

In april 2013 bracht De Gebroken Spiegel "Midzomernachtsdroom" van William Shakespeare, in een regie van Jef Depaepe.

Meer info

Klik om te vergroten JUNGLE BOOK
Oktober 2012

In oktober 2012 bracht Jeugdtheater Scherven "Jungleboek" in een regie van Christophe Van Asten en Melissa Seynaeve.

Meer info

De Gebroken Spiegel en Scherven - Bellegem